Harold Lloyd – legende fra Hollywood

Harold Lloyd fra The Freshman

Av og til så dukker det opp en gammel film på en eller annen kanal, som minner en om at filmindustrien og Hollywood begynner å bli en gammel bransje. I går ettermiddag hadde jeg gleden av å se på den gamle klassikeren The Freshman fra 1925. Lloyd spiller en nerdete type (som alltid), som forsøker å bli en av de populære guttene på et college.

Det som er så fantastisk med Lloyd er alle de spektakulære stunt scenene som han utførte selv. I andre filmer så er temmelig halsbrekkende stunt han foretar seg. I The Freshman er han mest imponerende, da han blir brukt som en markør når collegets fotballag bruker han til å trene taklinger med. Jeg vil tro at Harold Lloyd var temmelig mørbanket etter å tatt opp disse scenene.

En annen ting som jeg ikke var klar over, er at Harold Lloyd var meget interessert i foto, og at han etter filmkarrieren tok tusenvis av bilder (inkludert 3D fotografi og eksperimenter med farger). Han fotograferte mange av de kjente og vakre stjernene i Hollywood etter krigen, og han ble også beskyldt for å bedrive pornografi på grunn av mange art-nude bilder han tok i denne perioden.

Han jobbet også med radio fra 1944 og frem til pensjonsalder, og opprådde i mange talkshow på TV etter hvert som disse dukket opp utover 50’tallet.

Harold Lloyd døde i 1971 av prostatakreft i sitt hjem i Beverly Hills. Huset hans var en periode åpent for publikum, men ble etter hvert solgt ut av familien. Lloyd har to stjerner på Hollywood Walk of Fame, og anses som en av de største fra stumfilm perioden – like bak Charlie Chaplin.